23948sdkhjf

Mekonomen och MECA börjar med reparationer av glasrutor

Meca och Mekonomen kommer från och med i vår att erbjuda reparation och byte av glasrutor. För att rulla ut den nya bilglastjänsten väntar en utbildningsturné där verkstäder på 26 orter ska utbildas under 20 veckor.

Mekonomen koncernen tar varje år hand om 1 miljon bilar, varav 150 000 har någon form av glasskada. Genom att proaktivt upptäcka skadade glas kan man åtgärda dem och undvika att behöva byta ut hela glasrutan, enligt Mekonomen. Företaget menar att uppskattningsvis kan så många som 70 procent av de skadade rutor repareras. Det skulle spara 13 500 rutor per år. Förutom färre verkstadsbesök och nöjdare kunder innebär det också att 600 ton CO2 sparas varje år och en kostnadsbesparing på 54 miljoner kronor.

­­‑Med vår nya glastjänst gör vi det enklare och billigare för kunderna genom att vi kan upptäcka skador och laga dem innan det är för sent. Och för att underlätta för bilföraren har vi avtal med försäkringsbolag så bilföraren enbart behöver ha kontakt med oss. Nu befäster vi verkligen vår position som Sveriges största och mest heltäckande verkstadskoncern, säger Stephan Andersson, försäljningsdirektör Verkstad på Mekonomen Company.

Nu väntar en utbildningsturné för både glasreparation och glasbyten. För utbildningen i glasreparationer kommer totalt 26 orter besökas under 20 veckor. För glasbyten kommer utbildningar under våren att hållas i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. De båda utbildningarna sköts av koncernens eget utbildningsbolag ProMeister som kommer att säkerställa att lokala verkstäder får rätt kompetens inom kalibrering, reparation, rutbyte och administration. När utbildningarna är klar kommer 848 fordonstekniker att kunna erbjuda stenskottsreparationer och 120 fordonstekniker kommer att helt kunna byta rutor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093