23948sdkhjf

Populära söksajten nådde en miljard sökningar

För 10 år sedan fanns bara en möjlighet att ta reda på vem som ägde ett fordon. Det krävdes ett sms till Transportstyrelsen som kostade 3 kronor. Men 2014 startades Biluppgifter.se och plötsligt blev allt gratis. Här om dagen passerade de drömgränsen med en miljard sökningar på sajten.

Genom att knappa in registreringsnumret kan användaren på Biluppgifter.se, förutom ägaruppgifter, få tekniska data, historik, ägarbyten, uppgifter om import eller om fordonet är avställt eller inte besiktigat. Mätarställning och eventuell manipulation syns tydligt.

Många köper fordon som har skulder, till exempel obetalda p-böter, biltull och skatt. Det är inte ovanligt att de först i efterhand upptäcker att de blivit betalningsskyldiga. Skulder följer nämligen fordon, inte ägaren. År 2016 införde Biluppgifter.se en egenutvecklad funktion för att motverka detta som kallas ”skuldkontroll”.

Under 2021 presenterades en annan ny funktion, ”komplett utrustning”. Med ett knapptryck går det att se i detalj hur bilen byggdes på fabrik med data direkt från biltillverkarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
En modern klassiker från Mechatronik
Tre klasser vann jackpot på Automässan
Elfordon kräver nya rutiner hos polisen
Bilägare får nya däck efter rekordslitage
Och årets bilfärg är...
ARN: Ingen ersättning för SL-kort när nya bilen krånglade
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093