23948sdkhjf

Populära söksajten nådde en miljard sökningar

För 10 år sedan fanns bara en möjlighet att ta reda på vem som ägde ett fordon. Det krävdes ett sms till Transportstyrelsen som kostade 3 kronor. Men 2014 startades Biluppgifter.se och plötsligt blev allt gratis. Här om dagen passerade de drömgränsen med en miljard sökningar på sajten.

Genom att knappa in registreringsnumret kan användaren på Biluppgifter.se, förutom ägaruppgifter, få tekniska data, historik, ägarbyten, uppgifter om import eller om fordonet är avställt eller inte besiktigat. Mätarställning och eventuell manipulation syns tydligt.

Många köper fordon som har skulder, till exempel obetalda p-böter, biltull och skatt. Det är inte ovanligt att de först i efterhand upptäcker att de blivit betalningsskyldiga. Skulder följer nämligen fordon, inte ägaren. År 2016 införde Biluppgifter.se en egenutvecklad funktion för att motverka detta som kallas ”skuldkontroll”.

Under 2021 presenterades en annan ny funktion, ”komplett utrustning”. Med ett knapptryck går det att se i detalj hur bilen byggdes på fabrik med data direkt från biltillverkarna.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094