23948sdkhjf

BMW M3 i vasst CS-utförande

BMW fortsätter att spotta ur sig specialversioner prestandamodeller. I nya BMW M3 CS intensifieras körupplevelsen medan vardagsegenskaperna behålls.

Nya BMW M3 CS har ett omarbetat chassi, minskad vikt och mer effekt. Motorn känner vi igen från BMW M4 CSL och är baserad på motorn som finns i tävlingsversionen BMW M4 GT3. Effekten har ökats med 40 hk jämfört med BMW M3 Sedan Competition och levererar en skarpare motorrespons och kraftleverans. Maxeffekt är 550 hk med ett vridmoment på 650 Nm. Accelerationen från 0–100 km/h tar endast 3,4 sekunder och den elektroniskt begränsade toppfarten slår till först vid 302 km/h tack vare M Driver’s Package, som är standard i BMW M3 CS.

I M3 CS tillåts föraren växla från standardinställningen 4WD till 4WD sportläge, till att aktivera 2WD-läget med ren bakhjulsdrift.

Chassisättningen i nya BMW M3 CS har finjusterats och modellspecifika inställningarna för DSC-systemet och M Dynamic Mode har anpassats till de specifika kraven för aktiv körning.

Kolfiberförstärkt plast (CFRP) – både in- och utvändigt – bidrar till att vikten i nya BMW M3 CS minskats med 20 kg jämfört med BMW M3 Sedan Competition. Taket, motorhuven, främre splitter, främre luftintag, backspeglar, bakre diffusor, bakspoiler och skalstolar är alla tillverkade i CFRP. Den bakre ljuddämparen av titan minskar samtidigt vikten med fyra kg och bidrar samtidigt till den förhöjda körupplevelsen tack vare ett beroendeframkallande motorljud.

Special för M3 CS är ett flertal nya färger: Frozen Solid White metallic, Signal Green solid, Brooklyn Grey metallic och Sapphire svart metallic. BMW Laserljus i gult sken är standardutrustning och bidrar till att ge bilen sin skarpa karaktär i fronten tillsammans med en grill speciellt designad för modellen.

Klart bilen ska hy nya fälgar också: V-ekrad design med guldbronsfinish (19 tum fram och 20 tum bak) och skodda med Michelin Cup 2. Stålbromsar är standard men det går att beställa keramiska.

Precis som den uppdaterade 3-serien får M3 CS det nya operativsystemet och den välvda displayen som rymmer både instrumentkluster och infotainment.

BMW M3 CS tillverkas i begränsad upplaga med start från mars 2023. Svenska priser börjar från 1 550 000 kr och bilen går att beställa från och med nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094