23948sdkhjf

EU minskar sitt beroende av kinesiska batterier

Europa är på väg att nå en produktionskapacitet som säkerställer det inhemska behovet av batterierceller till elbilar. Därmed kan EU minska sitt beroende av litiumjon-batterier från Kina runt 2027, enligt Transport & Environment, T&E.

Transport & Environment, T&E, menar att det finns vissa utmaningar när det gäller att öka produktionen av batterier till elfordon. T&E anser att EU måste agera på och möta upp amerikanska subventioner. Annars riskerar EU att förlora leverantörer och investeringar till USA.

T&E vill se en särskild fond, som ska stötta och driva på batteriproduktionen i Europa. Stöden bör också dessutom vara direkt riktade till företagen som investerar i anläggningar, för att undvika mellanhänder som förhalar processer.

Europa kan också minska sitt kinesiska beroende av katodmaterial till batterier. Två tredjedelar av alla nödvändiga råmaterial kan produceras lokalt i Europa till 2027. Befintliga och planerade produktionsprojekt inkluderar bland annat Umicore i Polen, Northvolt i Sverige och BASF i Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bell Aurens Longnose – när pengarna räcker till
Tyngre bilar oroar Gröna Mobilister
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Ny vd hos Mercedes-Benz
Hedins nya storaffär omfattar hela Norden
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109