23948sdkhjf

LEDARE: Efterlängtat mingel i Göteborg

På Automässan knyts kontakter, affärer görs upp, här kan man även spana in nyheter eller kanske bara mingla och träffa polare.

När jag skriver denna ledare sitter jag på ett tåg ned till Göteborg och Automässan. Den efterlängtade sammankomst som senast inträffade för tre år sedan. När ni läser detta är den dock redan över och tidningen har gått till tryck. Då har vi också med en hel del spännande läsning från alla montrar och utställare vi har besökt. För flera av är mässan säkerligen något ni har varit på flertalet gånger men för undertecknad var det första gången jag får bekanta mig med den. 

Även om det är första gången jag besöker den har jag full förståelse för hur viktigt det är för folk från branschens alla hörn att mötas för att prata, göra affärer och bara mingla. Mässor ger också ett perfekt tillfälle att uppdatera sig på det allra senaste. I och med att elbilar blir allt vanligare på våra vägar uppkommer exempelvis nya utmaningar i hur man ska lyfta upp dessa på ett säkert sätt. I detta nummer avhandlar vi just detta. Du kanske förkovrade dig själv i den nya tekniken genom monterbesök eller något av de seminarier som hölls. 

Som nybliven chefredaktör för Motormagasinet kändes det både viktigt och spännande att få komma ut och möta branschen och lyssna på vilka frågor och utmaningar som är viktiga. Det enda negativa, om man nu ska nämna något sådant, är att det aldrig finns tillräckligt med tid för att besöka alla. Jag fick också förmånen att dela ut priset i två tävlingar Motormagasinet har varit med och samordnat, Årets bilsäljare samt Årets fräschaste verkstad. 

Marcus Andersson från Hedin Bil i Helsingborg utsågs till vinnare av Årets bilsäljare bland 147 nominerade från hela landet. Tävlingen har bara hållits två gånger men har ändå visat sig vara väldigt populär. Något som syntes i både antalet nomineringar men även responsen på sociala medier. Därför kommer det bli väldigt spännande att se hur denna tävling kommer att växa och utvecklas framöver. Känner du själv någon oerhört skicklig säljare? Tveka då inte att nominera denne nästa år. Vår andra tävling Sveriges fräschaste verkstad har också varit varmt mottagen. Den vanns av Nisses Däckservice i Tomelilla.

 Det har varit roligt att få ta del av mina kollegors reportage från respektive verkstad och läsa om hur just de gör för att skapa en ren och trevlig arbetsplats. Något som i längden givetvis också påverkar kunderna. Det är ett tag kvar tills nästa Automässa och mycket kan hända tills dess. Om vi inte syntes i dagarna kanske vi gör det framöver.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112