23948sdkhjf

Pilotutbildningen som ska ligga i bräschen

Branschen skriker efter personal med de allra senaste kunskaperna inom fordonsbranschen. I Karlstad vill man nu bemöta behovet genom en helt ny pilotutbildning inom mobilitet.

Digitalisering, automatisering och elektrifiering, tre ämnen som alla ställer nya krav på inte bara fordonstillverkare men givetvis också verkstäderna. På Nobelgymnasiet i Karlstad vill man nu ligga i framkant och har därför ansökt om att få starta en utbildning som går under namnet Mobilitetsprogrammet.

 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande i Karlstad, Anders Peterson (C), är positiv till förslaget.

– Det är viktigt att våra ungdomar erbjuds en utbildning som ger goda möjligheter till arbete – både i nutid och i framtiden. Att starta ett mobilitetsprogram innebär att vi kan möta fordonsbranschens framtida krav samtidigt som vi kan fånga upp ungdomarnas intressen för teknik och fordonslära i kombination, säger han i en kommentar.

Jonny Lindström är rektor för Nobelgymnasiets fordons- och transportprogram. Även han är positiv till initiativet och menar att utbildningen täcker ett behov som branschen sagt att de har.

– Genom nära kontakt med branschföretagen ser jag att ett mobilitetsprogram ligger helt rätt i tiden och är en förändring som branschen uttryckligen vill se. Jag som rektor tycker givetvis att det är spännande att vi som skola kan driva utvecklingen mot en modernare utbildning framåt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172