23948sdkhjf

Autoexperten blir 100 procent GBV under 2023

Med Autoexpertens paraplycertifiering kommer de under 2023 att bli den enda kedjan som lyckas med att kvalitetscertifiera 100 procent av verkstäderna.

Autoexperten berättar i ett pressmeddelande att det blir den första och enda verkstadskedja att bli 100 procent kvalitetscertifierad under Godkänd bilverkstad. Detta ska ske under något som företaget kallar för paraplycertifiering.

Enligt Autoexperten är paraplycertifiering ett certifikat på central nivå som gäller för alla verksamheter som befinner sig under organisationens paraply. I det här fallet är det Autoexperten som certifierar sig och alla verkstäder blir då en del av certifikatet. Eftersom att verkstäderna blir certifierade genom Autoexperten centralt behöver de inte längre en årlig kontroll av ett externt bolag. Det kommer istället ske centralt och i och med det lyfts även ansvaret upp till samma nivå.
– Vi går i god för våra verkstäder, att de gör jobbet som krävs och att de lever upp till de krav som ställs enligt GBV. Det här konceptet bygger på ett gemensamt förtroende och att alla drar sitt strå till stacken. Vi vill göra vad vi kan för att avlasta våra verkstäder och vi kommer att hjälpa dem hela vägen, säger Hanna Bühlmann, chef för Autoexpertens verkstadskoncept.

Skillnaden mellan Godkänd bilverkstad och andra kvalitetsstämplar inom verkstadsbranschen är att ett godkännande enligt standarden endast kan tilldelas av en oberoende tredje part. Det är med andra ord inte verkstaden själv, eller företaget som tagit fram kvalitetsmärkningen, som bedömer om det arbete man gör inom kvalitet, miljö och säkerhet känns tillräckligt och tillförlitligt. Därför kan kunden känna sig extra trygg när bilen lämnas in till en Godkänd bilverkstad.

– GBV är en otroligt viktig certifiering som ska uppnås och det kravställer vi mot våra verkstäder. Vi ser det som en självklarhet att hela vår verkstadskedja säkras upp och vi är på god väg att nå målet, avslutar Hanna Bühlmann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109