23948sdkhjf

Meca vill bli mega – inom tunga fordon

Meca har som ambition att bli störst inom tunga fordon i Sverige, och har under det senaste året genomfört olika satsningar på bland annat utökad lagerverksamhet och ny försäljningschef.

Företaget uppger att de har som mål att på lång sikt nå en omsättning på 250 miljoner och öka antalet verkstäder inom tunga fordon från nuvarande 12 till 65 stycken fram till år 2025.  Innan året är slut hoppas Meca på att ha 40 lager på plats, i dagsläget finns det omkring 30 stycken.

– Under hösten och vintern 2022 har vi utformat en strategi med stort fokus på tunga fordon på 20 av våra 40 expresslager som hanterar reservdelar för tunga fordon. Varje lager kommer att anpassas till de lokala behoven liksom utbildningen av vår personal, säger Patrik Lundin, försäljningschef på Meca Tunga fordon, i ett pressmeddelande.

– Att sälja reservdelar till tunga fordon är en extremt konkurrensutsatt bransch med många aktörer. Men jag ser stora möjligheter för MECA eftersom vi är mycket bra på distribution. Med en lokal anpassning för att möta kundens efterfrågan är jag helt övertygad om att utmaningen är en lika stor möjlighet för oss, fortsätter Patrik Lundin.

Patrik Lundin tillträdde under förra hösten. Innan han kom till Meca Tunga fordon, har han varit vd på Nordic Truckcenter, generalagent för DAF.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094