23948sdkhjf

Populär laddbox riskerar säljstopp

Elsäkerhetsverket kritiserar den storsäljande laddboxen Easee Home efter att den inte fått godkänt vid en test. Boxen saknar jordfelsbrytare och AC-skydd trots att det står att den har det i bruksanvisningen. Dessutom klarade inte boxen ett överspänningstest. Enligt rykten överväger Elsäkerhetsverket att stoppa försäljningen av boxen och att återkalla alla sålda boxar.

Under nästan ett års tid har svenska Elsäkerhetsverket testat elsäkerheten i sex olika laddboxar för elbilar och laddhybrider. Nu har det kommit ut att Elsäkerhetsverket riktar kritik mot laddboxarna Easee Home, Charge och Ready.

Enligt tidningen Elinstalltören har det vid test av laddboxen Easee Home visat sig att den saknar inbyggd jordfelsbrytare trots att det står att den har det i bruksanvisningen. Boxen klarade inte heller överspänningstestet. Dessutom saknar boxen AC-skydd.

En del rykten påstår att laddboxen Easee Home redan säljstoppats, men på sin hemsida skriver Easee: ”Påståendet är helt falskt.”

Laddboxtillverkaren Easee har fått på sig till 13 februari att svara på kritiken från Elsäkerhetsverket och komma med en förklaring. Eftersom Easee Home har stora påstådda brister finns det risk att Elsäkerhetsverket stoppar försäljning av laddboxen samt kräver att alla sålda exemplar återkallas.

”Vi har fått frågor från Elsäkerhetsverket, den myndighet som har tillsyn över alla tillverkare av elprodukter som säljs i Sverige. Vi är i dialog med dem och svarar på deras frågor. Detta har ingen inverkan på vår verksamhet i Sverige. På Easee är det huvudfokus på att säkerställa högsta möjliga säkerhetsnivå för alla våra produkter och kunder” skriver Easee på sin hemsida.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lucid säger upp 1 300 anställda
Ingo expanderar med biltvättar
Världspremiär för Kia EV9 – billigare än Volvo EX90
ABS Wheels expanderar sin E-handel
Fordonstillverkare omprövar sin strategi
Nästa generation Grandland kommer som elbil
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.159