23948sdkhjf

Kampanj för omställning

”Omställningen är på väg” är en kampanj som lanseras av Mobility Sweden, Transportföretagen och Motorbranschens riksförbund, MRF. Den ska pågå under hela året och tar sikte på omställningen, samt syftar till att synliggöra nyttan med fordonsslagen personbilen, lätta lastbilen, tunga lastbilen och bussen.

– Det här är ett sätt för oss att uppmärksamma vikten av fordonen och nyttan av dem i samhället. Omställningen driver teknikutvecklingen, moderniserar fordonsflottan och skapar nya jobb. Samtidigt visar vi också att resan mot ett hållbart Sverige utan fossila utsläpp är i full gång, säger Emmi Antonsson, chef för kommunikation och samhällskontakter på Mobility Sweden.

– Omställningen är i full gång och hjältarna är förstås de företag som gör klimatsmarta investeringar, och de är överrepresenterade inom transportnäringen. Vi går först, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef hos Transportföretagen

– Idag måste vi ta alla chanser att fortsätta minska vår klimatpåverkan, säger Anders Östberg, kommunikationschef på MRF. Elektrifieringen är vägen framåt för hela fordonsflottan både för personbilar och transporter. Motorbranschen är redo att genomföra den stora omställningen tillsammans med alla oss som använder bilar, åker buss eller utnyttjar andra typer av transporter.

Kampanjen har en egen webbplats med information om de olika fordonsslagen. På webbplatsen finns tävlingsmoment där vem som helst kan delta. Där går det även att läsa vittnesmål från personer som använder de olika fordonsslagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157