23948sdkhjf

Nissan Ariya kör från Nordpolen till Sydpolen

Omgiven av arktiska förhållanden på Island, presenterade expeditionsteamet och Nissan en ombyggd och äventyrsfärdig version av den nya elbilen Ariya, som kommer att genomföra en 27 000 km lång resa från Nordpolen till Sydpolen. Under denna resa kommer Ariya ta sig an extrem terräng som is, djup snö, branta bergsklättringar och ogästvänliga ökenområden.

Inför expeditionen Pol to Pol har Arctic Trucks arbetat med Nissans design- och ingenjörsteam för att utveckla en ombyggd Ariya för dessa tuffa förhållanden. Modifieringarna på bilen har varit minimala, utan några förändringar av vare sig batteri eller drivlina, men det har gjorts en anpassning av fjädringen, samt att bilen har fått 39-tumsdäck. Tillsammans med e-4ORCE, Nissans avancerade elektriska fyrhjulsdriftsteknik, kommer dessa modifieringar att göra det möjligt för förare att ta sig an den extrema terrängen.

Chefen för expeditionen, Chris Ramsey, säger följande:

– Vi tycker att det är viktigt att bilen bara har minimala förändringar. Det visar hur bra en standard Ariya produktionsmodell är, och att mycket små modifieringar behövs för att klara denna tuffa resa. Vi ser verkligen fram emot att köra den här bilen, som Nissans design- och ingenjörsteam har utvecklat tillsammans med Arctic Trucks, som är specialiserade på sådana ombyggnader.

Julie Ramsey är kartläsare och kan berätta att bilen även har en integrerad espressomaskin, något de båda ville ha för den långa resan. Vidare har bilen ett vindkraftverk som kan packas ihop, samt en solpanel som ska hjälpa till att producera energi till bilen och till en drönare som ska användas för att dokumentera denna äventyrliga resa.

– Vi har planerat den här resan det senaste året och är nu otroligt glada över att starta i mars. Vi kommer att upptäcka många intressanta initiativ från lokala samhällen och individer som vidtar positiva åtgärder mot klimatförändringarna, och jag ser fram emot att dela dessa erfarenheter och berättelser med alla. Vi gör något som aldrig har försökts tidigare och det är det som gör det så spännande, säger Julie Ramsey.

­– Vårt globala designteam har lagt sitt hjärta och själ i bilen och utvecklat denna mycket speciella bil. Vi designade den med en vision om att den skulle uppfylla sin roll i många miljöer på vägen, säger Matthew Weaver, vice president, Nissan design Europe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111