23948sdkhjf

Mattias Ekström blir sportchef i RX

Mattias Ekström lägger hjälmen på hyllan och blir sportchef för rallycross för att hjälpa till att bygga upp sporten i den elektriska eran.

Han vann sitt första mästerskap redan 1996 (Renault 5 Cup) och sedan dess har han hunnit med att bli världsmästare i rallycross, dubbel DTM-mästare, kvadrupel Race of Champions-mästare, han har vunnit 24-timmars på Spa-Francorchamps, kört både NASCAR och V8 Supercars, tävlat i både Extreme E och Dakar. Men nu byter han sida och blir sportchef för World rally cross championship.

– Det är lite annorlunda än att rejsa i mästerskapet men det känns underbart att vara tillbaka. Jag har varit runt rallycross ända sedan jag var barn och såg min pappa tävla i europeiska mästerskapet på 80- och 90-talet. Det är en gren som jag älskar och som har gett mig flera framgångar och som jag är säker på har en väldigt ljus framtid, säger han i ett uttalande i samband med nyheten.

Som sportchef representerar han Rallycross Promoter, företaget bakom världsmästerskapet, i alla sportsammanhang som rör världsmästerskapet.

Ekström berättar att han ska arbeta nära förare, team, banor, partner och motorsportorganet FIA och resten av teamet hos Rallycross Promoter för att hjälpa till att lyfta sporten.

– Sedan den elektriska eran inleddes förra året är jag övertygad om att det bara kommer att bli bättre. Här finns alla ingredienser för att attrahera nya generationer av fans och att göra detta mästerskap till en riktig dundersuccé.

Om detta innebär att Mattias Ekström hänger upp hjälmen för gott förtäljer inte historien. Men vi kan hoppas på en comeback. Troligen blir det så.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064