23948sdkhjf

Viktig certifiering för kompetensförsörjningen

Örnsköldsviks gymnasium firade den 16 februari sin certifiering som Motorbranschcollege. Det innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen i Örnsköldsvik. Certifieringen är en viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning i mellersta Norrland.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 6 800 personer behöver anställas de kommande tre åren, varav 520 personer i Övre Norrland. Tekniker och mekaniker är de yrkesgrupper där det största behovet finns. Certifieringen är en kvalitetsstämpel. I och med certifieringen av Örnsköldsviks gymnasium finns det 26 Motorbranschcollege i Sverige och fler är på väg mot certifiering.

– Vi är väldigt stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Det är viktigt att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning till våra elever. Vi har nöjda elever på de fordonstekniska programmen och lärarna får en bra kompetensutveckling, säger Lotta Wallgren rektor på fordons- och transportprogrammet, Örnsköldsviks gymnasium.

– Örnsköldsviks gymnasium är en mycket viktig samarbetspartner för motorbranschens företag i regionen. Skolan har ändamålsenliga maskiner, utrustning och lokaler. Som ordförande för den lokala styrgruppen för certifieringen är jag imponerad över det engagemang som skola, politik, fack och motorbranschens företag visat i och med certifieringen som Motorbranschcollege, avslutar Mats Hägglöf, ordförande för MBC-gruppen på Örnsköldsviks gymnasium och vd på Nordemans Bil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109