23948sdkhjf

Hyundai i10 med ny design

Hyundai Motor introducerar nya i10 med uppgraderad och förfinad design.  Företaget ska dessutom adderat avancerade uppkopplingsfunktioner, komfortelement och teknologier. 

Nya i10 har fått designuppdateringar både utvändigt och invändigt jämfört med originalet som lanserade 2019. Modellen har enligt tillverkaren en sportigare hållning och förmedlar en djärvare känsla tack vare sitt låga tak och långa hjulbas. De inre delarna av den flersidiga reflektorbelysningen, liksom den främre och bakre LED-signaturen har designats om. De främre varselljusen i LED har integrerats med den sportiga och breda grillen, som fått en ny bivaxliknande nätdesign. De bakre kombinerade LED-lamporna visar nu dessutom ett ”H” på bakluckans horisontella linje. Modellen har även fått nydesignade 15-tums lättmetallfälgar.

Invändigt är nya i10 utrustad med blå stämningslampor i framsätena. Ett nytt färgpaket, Purple Package, adderar en känsla av lekfullhet till bilens sportiga exteriör. Interiören erbjuder säten i tartantyg med vertikala lila linjer, tillsammans med lila detaljer i sömmar och luftventiler. Gråa beröringspunkter med lila glans som syns på instrumentpanelen och mittkonsolen skänker extra stilkänsla.

Nya i10 är utrustad med elektriskt infällbara sidospeglar. Precis som sin föregångare, erbjuder den en lastkapacitet på 252 liter med sätena uppfällda och 1 050 liter med nedfällda säten, en tvåstegs bagagehylla, enhandsfällning av baksätet och backkamera.

Produktionen av nya i10 inleds på Hyundais fabrik i Izmit, Turkiet under april 2023. De första bilarna förväntas rulla längs svenska vägar under andra halvan av 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078