23948sdkhjf

Mercedes-Benz lanserar eget operativsystem

Mercedes-Benz kommer inom några år att lansera ett helt eget operativsystem som ska bli en central del i alla företagets produkter. Mercedes-Benz Operating System, MB.OS, ska utvecklas i nära samarbete med bland annat Google och Nvidia och ge ny navigation, bättre infotainment, fler självkörande funktioner och större möjlighet att uppdatera bilen over-the-air, OTA.

Systemet får tillgång till alla bilens områden som infotainment, självkörande funktioner, komfort, körning och laddning och syftet är att ge kunderna en unik digital upplevelse.

– Vi har valt att bli våra egna systemarkitekter genom att skapa ett system som får full tillgång till alla bilens funktioner och vi har gjort det tillsammans med några av världens bästa företag inom olika specialområden. Målet är att ge en hel kundupplevelse som täcker alla bilkörningens delar. MB.OS kommer att vara helt uppgraderingsbart och hela tiden erbjuda förbättringar, säger Mercedes-Benz koncernchef Ola Källenius.

Systemet ska införas över hela modellprogrammet och ska göra det möjlig att snabbat upp-gradera funktioner. Det kommer också att vara öppet för utvalda partners.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078