23948sdkhjf

Biltestbranschen blir konstupplevelse

Under biltestbranschens 50-årsjubileum i Arjeplog kommer publiken att få uppleva något helt nytt. Då är det premiär för performanceverk som skapats av konstnärerna Linda Remahl, Harleen Kalkat och Jenny Schinkler från Norrbotten tillsammans med de anställda inom biltestindustrin.

– Det här blir något utöver det vanliga. Jag vågar påstå att det är första gången som vi får se det dagliga arbetet inom biltestbranschen i norr förhöjt till en konstupplevelse, säger Michael Lindeman, CEO, Icemakers Test AB i Arvidsjaur.

Arjeplog är centrum för världens största arena för biltestning och det finns också ett stort bil- och motorintresse i staden. Idén till det unika projektet ”Icedriving becomes performande art” kommer från Musikteatern i Arjeplog.

– Tanken med det här projektet är att förena en kär industri med konst och på så sätt få fler norrbottningar att få upp ögonen för och förstå konstuttrycket perfomance art bättre. Det kändes som en perfekt tajming att göra det i samband med biltestbranschens 50-årsjubileum, säger konstnären Harleen Kalkat.

Premiären av verket kommer att visas i Arjeplog onsdagen den 22 mars. Konstupplevelsen kommer att vara gratis för publiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bell Aurens Longnose – när pengarna räcker till
Tyngre bilar oroar Gröna Mobilister
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Ny vd hos Mercedes-Benz
Hedins nya storaffär omfattar hela Norden
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094