23948sdkhjf

Populär japan som ny plug-in hybrid

Nästa år kommer fjärde generationens Mitsubishi Outlander till Europa. Det meddelar fordonstillverkaren i ett pressmeddelande. Modellen som lanseras är en plug-in hybrid som enligt Mitsubishi är utvecklad för den europeiska marknaden.

Den nya Outlandern ska vara utrustad med den senaste generationen av Mitsubishis hybridsystem och en fyrhjulsdrift som hämtat inspiration från motorsporten. Frans Krol, president och vd för Mitsubishi Motors Europa, säger att lanseringen bekräftar tillverkarens engagemang på den europeiska marknaden.

– Den representerar även ett stort nytt steg i vår produktplan som tar oss tillbaka till det europeiska D-segmentet.

Modellen bygger enligt Mitsubishi vidare på den plug-in hybridversion som lanserades 2013 och till dags dato sålt i 200 000 exemplar i Europa. Företaget beskriver bilens utseende som något som förmedlar en känsla av styrka och trygghet.

Insidan ska inte vara sämre menar Mitsubishi. Interiören ska vara “en perfekt kombination av hög kvalitet, funktionalitet och japanskt hantverk, som tillsammans skapar en starkare premium-känsla”. 

Den nya Outlandern ska komma utrustad men de senaste förarassistanssystemen och infotainment. Det ska ge en ökad känsla av bekvämlighet, trygghet och komfort.

– Sedan lanseringen 2003 har vi sålt över en halv miljon av de senaste tre generationerna Outlander-modeller i Europa. Nya Outlander blir den fjärde generationen och ett flaggskepp som med sin prisbelönta design och teknik kommer ta märket till en ny nivå i Europa, säger Frank Krol.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bell Aurens Longnose – när pengarna räcker till
Tyngre bilar oroar Gröna Mobilister
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Ny vd hos Mercedes-Benz
Hedins nya storaffär omfattar hela Norden
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093