23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Förbli säker i garaget med rätt arbetskläder

Garaget har blivit en tillflyktsplats för många. Här kan man dona med bilen, snickra lite om man känner för det och utföra annat praktiskt arbete.

Oavsett vad du grejar med i garaget är det viktigt att du klär dig funktionellt för att förhindra risken för skador.

När man talar om garage tänker de allra flesta framförallt på att det måste finnas rätt verktyg, arbetsbänkar, säkerhetsutrustning och så vidare. Visst är detta viktigt, men för att förbli säker i garaget och kunna utföra det du vill effektivt så krävs rätt arbetskläder. Mer om det här.

Sätt säkerheten först - tänk på vad du bär för arbetskläderkläder

Bara för att du donar hemma i garaget och inte ute på en industri betyder det inte att inte faror kan uppstå. Din kropp kan fortfarande ta skada och just därför är det så viktigt att du sätter din säkerhet först. Beroende på vilket arbete du utför bör du klä dig i skyddande arbetskläder.

Arbetskläder, allmänt sett, är kläder som skyddar anställda mot hälso- och säkerhetsrisker på jobbet. Arbetskläder kan inkludera utrustning som skyddsglasögon, handskar, skyddsskor och plagg som funktionsbyxor och funktionströjor samt skyddsjackor. Det är dock inte bara på arbetsplatser som dessa säkerhetsåtgärder är praktiska. Minst lika bra fungerar det att ha skyddande arbetskläder hemma i garaget när man är igång med egna projekt – eller helt enkelt sköter sitt jobb hemifrån garaget!

Välj arbetskläder av hög kvalitet

Att välja arbetskläder av hög kvalitet för att utstå arbetsdagens fysiska börda är väldigt viktigt. Kroppen måste vara skyddad under hela den period som du gör vad du än gör i garaget. Välj dig därför till ett professionellt märke så som Engelbert Strauss för att försäkra att du får valuta för pengarna.

Engelbert Strauss skyddande arbetskläder är utmärkt för dig som arbetar mycket med kroppen i garaget. I Engelbert Strauss samling av skyddande arbetskläder finner du de viktigaste plaggen för dig som ska exempelvis bygga eller renovera, men också du som håller på med exempelvis svetsning eller bara donar med bilen. Klä dig i heltäckande plagg för att skydda kroppen, som funktionsbyxor, långarmade, andningsbara tröjor och en skyddsjacka om det är behov för det. Glöm inte att komplettera med ett par skyddande arbetsskor för att förhindra eventuella skador.

Glöm inte säkerhetsutrustning

Utöver skyddande, funktionella och bekväma arbetskläder och ett par bra arbetsskor är det viktigt att inte glömma eventuell säkerhetsutrustning. Vilken säkerhetsutrustning du bör införskaffa dig beror, återigen, på vilken typ av arbete du utför. Skyddsglasögon är ett snabbt och enkelt sätt att se till att du vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för dina projekt. Även handskar är praktiskt för de flesta projekt i verkstaden, då de ger dig korrekt skydd och funktionalitet.

Sänd till en kollega

0.016