23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

5 tips för moderna arbetskläder på jobbet

För att minimera risken för skador samt säkerställa komfort är det viktigt att se till att man är utrustad med högkvalitativa arbetskläder. Tyvärr finns det en vanlig missuppfattning att arbetskläder måste vara tråkiga för att vara praktiska. Så har det varit – men den tiden är förbi. Numera kan man få mycket funktionella arbetskläder som dessutom är moderna och snygga.

Letar du efter bekväma och säkra arbetskläder som utöver att vara praktiska även är estetiskt tilltalande och moderna? Då rekommenderar vi i första hand Engelbert Strauss, en av de ledande aktörerna på marknaden. Mer om dem och våra bästa tips för moderna arbetskläder på jobbet nedan.

1.      Förstå skillnaden (och likheten) mellan arbetskläder och skyddskläder

Arbetskläder är helt vanliga plagg som man bär under en arbetsdag, till exempel en jacka, tröja, byxa eller uniform. Skyddskläder räknas som personlig skyddsutrustning och ska minimera risken för skador på arbetsplatser, till exempel med hjälp av skyddande arbetsskor. Skyddsfunktionen i skyddskläder måste vara bekräftad genom certifiering från EU.

Med det sagt är arbetskläder inte samma sak som skyddskläder. Skyddskläder är arbetskläder med skyddsutrustning, varav arbetskläder är helt vanliga kläder man bär på arbetsplatsen utan dessa funktioner.

2.      Vårda dina arbetskläder

Det är viktigt att man vårdar sina arbetskläder på rätt sätt så att de håller längre och bättre. Det vill säga att man måste tvätta och torka dem enligt instruktioner, annars försämras kvaliteten snabbt på plaggen. Hur ofta arbetskläder ska bytas beror på vilken typ av verksamhet man arbetar för. En generell tumregel är dock att de bör bytas varje dag.

3.      Gör yrkeskläderna mer personliga med en företagslogga

Idag är det vanligt att professionella företag reklamerar sig själva genom sina arbetskläder. Det ökar synligheten för företaget, särskilt när deras medarbetare arbetar utomhus med andra människor runtomkring. Men att implementera en företagslogga på sina arbetskläder är också ett sätt att skapa en personlig look, något som i sin tur garanterar både igenkänning och ett professionellt utseende.

4.      Tänk på din bekvämlighet

Moderna arbetskläder ska inte endast vara funktionella och snygga att se på. Moderna arbetskläder prioriterar även arbetarens komfort – under hela dagen. Arbetsdagar är långa, inte minst om man befinner sig i ett och samma lager hela dagarna, eller utomhus iklädd regnkläder. Just därför är det viktigt att införskaffa sig arbetskläder som man kan röra sig fritt i och som tillåter kroppen att andas.

5.      Välj arbetskläder från ett märke som du litar på

Att välja märkeskläder handlar inte endast om att kunna visa upp en dyr logga på sina arbetskläder. Snarare handlar det om att man köpt kläder från ett märke man faktiskt litar på. Att du köper dina yrkesläder från ett företag som erbjuder sina kunder högkvalitativa arbetskläder och arbetsskor anpassade till alla typer av yrkesområden.

Sänd till en kollega

0.078