23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Svenska Fordonsbranschens årskrönika

Föreningens arbetet under kommande 2024 kan kortfattat beskrivas som målvedvetet, strukturerat och väldefinerat.

Vi vill med denna text ta tillfället i akt och rikta ett stort tack till alla våra lojala medlemmar som genom sitt medlemskap ger oss förtroendet som krävs för att driva de frågor som är av största vikt för hela den svenska fordonsbranschens överlevnad. Det är genom vårt gemensamma arbete, samsyn och passion för branschen som driver fram den innovation som krävs för att uppfylla viktiga och nödvändiga krav för en trygg och hållbar framtid för svensk fordonsbransch. Vi värderar samarbetet med våra medlemmar/kedjor som den absolut viktigaste pusselbiten i vår strävan att föra fordonsbranschen framåt.

Detsamma gäller den professionalism som våra medlemmar bidrar med. Tillsammans har vi skapat en stark dynamisk gemenskap som ständigt strävar efter att förbättra och utveckla fordonssektorn i Sverige.

Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta och möta de utmaningar och möjligheter som kommande år bär med sig. Tillsammans kommer vi fortsätta driva svensk fordonsbransch framåt.

Vi summerar och lägger ett händelserikt 2023 bakom oss. Nu ser vi fram emot ett kommande 2024 med stor tillförsikt, höga ambitioner och med en vilja som aldrig tidigare skådats. Nedan kan du läsa delar av det arbete som gjorts under 2023:

- Vi genomförde Automässan tillsammans med FVU som blev en succé långt över förväntan.
- Vi stängde tillsammans med våra Europa organisationer en förlängning av gruppundantaget.  Detta till stor del beroende på Figiefa och en mycket skicklig Robert Hård.

- Vi har genomfört ett flertal möten med beslutsfattare i riksdagen med den sektorspecifika lagstiftningen i fokus (SSL) Detta i syfte att säkerställa äganderätten till bilens data. Dessa möten har gjorts i samverkan med ett flertal andra branschorganisationer för att ge frågan den tyngd som krävs.

- Vi har drivit frågan om RUT-avdrag vid fordonsservice för privatägda personbilar. En fråga som drivs för att säkerställa en säker och mer miljövänlig vagnpark.
- Vi har som första SERMI-land tillsammans med SERMI europé fått till stånd en mycket viktig förändring i vandelsprövningen.
- Vi har lagt ribban för det utbildningskrav som gäller för SERMI i Sverige.
- Vi har haft en kontinuerlig tät dialog samtidigt som vi genomfört ett antal seminarium för våra medlemmar. tillsammans med SERMI europé och Jan Willem Van Der Linden.

- Vi har genomfört stora och mycket viktiga organisationsförändringar, bland annat genom ny ledning. Detta i syfte att tillföra rätt kompetens för att kunna möta de höga framtida krav och förväntningar som kommer ställas på en modern branschförening. 
- Vi har både kompetensförstärkt och utökat vårt juridisk erbjudande, detta i syfte att öka värdet av denna tjänst för våra medlemmar.
- Vi har byggt och formaterat Svenska Fordonsbranschen till den mest kompletta, kompetenta och i särklass mest kostnadseffektiva branschförening på den Svenska fordonseftermarknaden.

- Vi har genomlyst GBV konceptet tillsammans med våra samägare och medlemmar i syfte att förädla och skapa det höga värde och den kvalitetssäkring för fordonsbranschen som en GBV certifiering ska vara, både för den certifierade verkstaden och den trygghet som konsumenten har rätt till.

Kommande år (2024)  kommer vi fortsätta vårt målmedvetna arbete med förbättra både förutsättningar och villkor för våra medlemmar och för den oberoende eftermarknaden, men även lägga stort fokus på att:

- säkerställa rekrytering av kompetent personal till våra medlemmar

- tillsammans med Däckbranschen få till ändrade skiftestider, lösa försäljningsstatistik som saknats.

Hållbarhet är ett brett område men cirkulärt arbete tillsammans med arbetsmiljö är för oss prioriterat.  En projektgrupp bland våra medlemmar är redan satt. Nu börjar arbetet, som även här kräver samarbete med andra branschorganisationer för att lyckas fullt ut.

/ Lars Bergmark

 

Svenska Fordonsbranschen
Alströmergatan 18
112 47 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8024645353

Sänd till en kollega

0.031