23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Korrekt information om SERMI från Svenska Fordonsbranschen

Sverige är det första landet i Europa att implementera SERMI i enlighet med EU-förordningen, detta gjordes redan den 1 oktober 2023. Det innebär att från och med det datumet måste alla fordonstillverkare i kategorierna M, N och O (personbilar, lastbilar, bussar och släpvagnar) följa SERMI regleringen.

Jan Willem van der Linden, vice ordförande från SERMI-organisationen, citat:
"SERMI-organisationen beslutar när respektive land kommer vara redo att implementera SERMI,
och från det datumet måste tillgången till fordonstillverkares SERMI-relaterade data vara tillgänglig via SERMI-certifikatet. Implementeringen görs land för land, och Sverige har som det första landet i Europa har redan påbörjat denna implementering.

Om fordonstillverkaren inte följer denna implementering är fordonstillverkaren inte i linje med lagstiftningen om typgodkännande av fordon och kommer att riskera sina möjligheter till försäljning av nya bilar på den europeiska marknaden. Att det skulle ske några förändringar den 1 april gällande SERMI i Sverige är INTE korrekt, eftersom SERMI redan har implementerats i Sverige. Redan idag krävs SERMI-certifiering i Sverige för åtkomst till SERMI-relaterade data”.

Fler och fler EU-länder kommer att läggas till senare, men inga exakta datum har fastställts för alla länder ännu. Finland, Norge och Danmark är de länder som står näst på tur och implementeringen av SERMI kommer att påbörjas den 1: a februari. Den 1: a april kommer Tyskland, Österrike, Belgien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal och Spanien att påbörja sin SERMI-implementering. Eftersom Sverige var först med SERMI-implementeringen kommer andra EU-länder att följa Sverige och erfarenheterna från den svenska marknaden".

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ansöka om SERMI-certifiering så snart som möjligt.

Tveka inte att kontakta oss för hjälp och stöd avseende SERMI certifieringen, och glöm inte att registrera er för vårt (Svenska Fordonsbranschens) SERMI-medlemsseminarium den 30 januari, där Jan-Willem van der Linden också kommer att delta.

 

/ Michael Bergvall - 076 328 19 90

Svenska Fordonsbranschen
Alströmergatan 18
112 47 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8024645353

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031