23948sdkhjf

Circle K lanserar mobila laddstationer

Även om laddinfrastrukturen har förbättrats utanför storstäderna är behovet fortfarande stort. Circle K inför därför mobila laddstationer som ska kunna förstärka utvalda platser under högsäsong.

För att kunna täcka laddbehovet hos elbilar efter säsong meddelar Circle K att de kommer med två mobila laddstationer. Dessa ska kunna placeras tillfälligt på olika platser. Just nu testas konceptet i Ljusdal och inför påsken kommer de att finnas i Mora. Enligt Circle-K ska de mobila laddarna kräva minimalt med markarbete och vara lätta att installera. Då de har en inbyggd batterilagring kan de drivas med en nätanslutning med lägre kapacitet. Varje enhet kan ta emot fyra bilar samtidigt med en total kapacitet på 300 kilowatt.

– Tanken med dessa mobila enheter är att de ska kunna flyttas runt. Det kan handla om säsongslägen, lägen vi vill testa eller lägen vi ser en stor potential på men som det tar lång tid att få en nätanslutning till, säger Jenni Alterling, senioer manager för e-mobility på Circle K, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114