23948sdkhjf

Bilprovningen köper Svensk Maskinprovning

Bilprovningen skriver i ett pressmeddelande att de har förvärvat Svensk Maskinprovning AB (SMP). Något som gör att deras verksamhet numera även omfattar besiktning, certifiering och provning inom maskin- och miljösäkerhet.

SMP är i dag ett dotterbolag till RISE, Research institutes of Sweden, och Bilprovningens vd, Niklas Stragne, säger i en kommentar att de är glada över att ha kunnat genomföra affären.

– Bilprovningen är inne i en expansiv fas och förvärvet känns som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtstrategi. Det gör oss betydligt mer konkurrenskraftiga.

SMP har 85 medarbetare på tre anläggningar och en fältorganisation. Företaget har sitt huvudkontor i Lund samt certifieringsverksamheter i Umeå och Uppsala. De har också runt 60 besiktningsingenjörer i en rikstäckande fältorganisation. Bilprovningen skriver att SMP drivs vidare under sitt befintliga varumärke och att de anställda jobbar vidare med sina kunder.

– Jag är mycket glad över att välkomna personalen på SMP att bli en del av bilprovningsfamiljen. Vi är imponerade av ert ambitiösa arbete och förflyttning framåt. Nu ser vi fram emot att bygga vidare på, stärka och bredda vår gemensamma kompetens, säger Niklas Stragne.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11