23948sdkhjf

Colt gör comeback

Mitsubishi skriver i ett pressmeddelande att deras modell Colt kommer tillbaka. Lanseringen i Sverige kommer att ske under hösten 2023.

Mitsubishi säger att 1,2 miljoner modeller genom sex generationer har sålts sedan den första Colt lanserades i Europa 1978. Lanseringen är en del av Mitsubishis europeiska lanseringsplan efter att de släppte nya ASX i mars.

– Nya Mitsubishi ASX lanserades i mars och nu presenterar vi nya Colt, en modell som placerar oss i hjärtat av Europas kärnsegment och som också blir en återkomst av ett ikoniskt Mitsubishi-namn, sa Frank Krol, Mitsubishi Motor Europas vd och president, i en kommentar.

Mitsubishi skriver att den nya modellen har en dynamisk och modern design. Tillverkaren lägger till att fronten präglas av deras sköldfrontdesign vilken är inramad av en led-belysning. Bilen kommer i fem olika färger, däribland Onyx black, Sunrise red och Arctic white.

Som alla moderna bilar är Colt även utrustad med diverse säkerhetssystem. Adaptiv farthållare, 360-graders kamera med radarsensorer, automatiska strålkastare och parkeringsassistans är några av funktionerna Mitsubishi skryter med. Allt detta ska vara tillgängligt genom en multipekskärm.

Colt kommer att säljas med en trecylindrig enliters turboladdad bensinmotor med 90 hästkrafter och en sexväxlad manuell växellåda.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078