23948sdkhjf

Storkoncern blir delägare i startup för bilteknik

Bildelstillverkaren Kongsberg Automotive går in som delägare i Chassis Autonomy. De ges också möjlighet att köpa hela företaget på sikt.

Kongsberg Automotive grundades i mitten av 80-talet i Norge och tillverkar en mängd olika typer av bildelar. I dag är det ett globalt företag som omsätter miljarder. Nu köper de 20 procent av startupföretaget Chassis Autonomy. Företaget som är baserat i Trollhättan grundades för två år sedan och utvecklar system för styrning och bromsning hos autonoma fordon.

– Jag är otroligt stolt över att vi idag kan offentliggöra att vi har ingått ett icke-bindande avtal med Kongsberg Automotive om att de går in som delägare. Detta är ett naturligt steg mot industrialisering av vårt steer by wire system för autonoma fordon, säger Peter Johansson, vd och medgrundare av Chassis Autonomy, i ett pressmeddelande.

Samma år som Chassis Autonomy grundades blev de också antagna till inkubatorn vid Innovatum Science Park, en sammanslutning av olika aktörer som hjälper västsvenska startups och företag att mötas.

– Vi på Innovatum Science Park är otroligt glada och stolta över Chassis Autonomys prestationer. Genom detta icke-bindande avtal tar de ytterligare ett viktigt steg mot att göra en enorm samhällsskillnad. Dessutom sätter de Trollhättan och hela vår region på världskartan. Det är fantastiskt, säger Eivind Vogel-Rödin, chef för Startupverksamheten vid Innovatum Science Park.

Det nya partnerskapet mellan Kongsberg Automotive och Chassis Autonomy är tänkt att snabba på utvecklingen av Chassis Autonomys system.

– Kongsberg Automotive har både teknik, tillverkningserfarenhet och kapacitet att producera och industrialisera vår produkt. Målet är att påskynda utvecklingen av säkra autonoma fordon, säger Peter Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078