23948sdkhjf

Tobias expanderar med Johnnys

När Mekopartner skulle välja kedjeanknutna verkstäder som de ville uppmärksamma under Motormagasinets roadshow 2023 så föll ett av valen på Johnnys Bilel i Ljusdal.

Verkstaden är välkänd i närområdet och har många strängar på sin lyra, med ett visst fokus även på lastbilar.

Tobias Norell övertog verksamheten i december. Hans iver över att utveckla verksamheten har som synes redan givit utslag.

– Jag tror att Mekopartner märker att jag vill något mer med verkstaden. Jag har även ett par verkstäder i Bollnäs, men när Johnny Strömberg gick i pension så passade jag på att ta över denna välskötta verksamhet, säger Tobias Norell.

När Motormagasinet hälsar på med goodiebags som fyllts med smått och gott från olika leverantörer så har semestertempot så smått börjat infinna sig. Av den ordinarie arbetsstyrkan så är ungefär hälften på plats och de har jobb så det räcker.

Tobias Norell pendlar 50 minuter enkel väg varje dag eftersom han kör extra som kundmottagare innan den riktiga ledigheten infaller.

Han är tydlig med att det cirkulerar expansionsplaner för Ljusdal i hans hjärna.

– Jag har sagt åt hyresvärden att de inte får hyra utan för mycket av lokalen för man vet aldrig vad som händer, säger Tobias Norell med ett leende.

Johnnys bilel har som tidigare nämnt verkat som en lastbilsverkstad vilket man kan se i lokalerna. Fortfarande tar de emot större fordon men fokus ligger i dag mer på bilar.

Det är högt i tak och lyftarna kan hantera det mesta.

Tobias är själv mer eller mindre uppvuxen i en bilverkstad och sedan han tog över sin första verkstad, Mekonomenanslutna Bilservice Norell AB, så har omsättningen stadigt ökat år för år.

Målsättningen med satsningen i Ljusdal är givetvis densamma och med tanke på Tobias Norells historia så lär det säkerligen bli verklighet. 

En årlig Sverigeresa

2022 var startskottet med en årlig roadshow till verkstäder runtom i landet.

Under juni och juli 2023 besöker Motormagasinet 24 verkstäder från norr till söder.

De verkstäder som besöks kommer från kedjorna: BDS, Mekonomen, MECA, Mekopartner, Speedy och Autoexperten.

Tack till följande leverantörer som gör denna roadshow möjlig: DENSO, Ferdfelt, Formac, Clarios (VARTA), SEAB och Valeo.

Artikeln är en del av vårt tema om Sverigeresan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109