23948sdkhjf

Affärssystemleverantören Compilator får brittiskt ägande

Malmöföretaget Compilator får brittiskt ägande efter att Kerridge Commercial Systems har förvärvat programvaruleverantören för däck- och bilbranschen.

Compilator, leverantör av ERP-lösningar till däckbranschen köps upp av Kerridge Commercial Systems, KCS.

KCS är en global leverantör av affärssystem för fordons-, distributions- och maskinuthyrningsindustrin.

Tillsammans bildar de nu en ledande leverantör av affärssystem till däckåterförsäljare och däckgrossister i Skandinavien, Storbritannien, Irland och Nordamerika. Totalt omfattar det cirka 13 000 anläggningar inom däck- och bilservicesektorn.

– Detta är ett viktigt strategiskt förvärv och en ingång till den nordiska marknaden för KCS. Compilator-teamet kommer att bli en integrerad del av KCS Group, och tillsammans tror vi att vi kan växa betydligt på denna viktiga strategiska marknad. Som en del av KCS kommer Compilator-teamet att ha tillgång till ännu fler resurser och lösningar, säger Ian Bendelow, vd KCS i ett pressmeddelande.

Malmöföretaget Compilator grundades 1995 och har bland annat introducerat det första datoriserade däckhotellet på marknaden.

– Under mer än 25 år har vi byggt upp en betydande närvaro på den nordiska och brittiska marknaden och har levererat det mest kompletta däcksystemet på marknaden. Genom att gå samman med KCS kan vi nu öka vår närvaro ytterligare och utöka vårt erbjudande med tillgång till mer expertis och tjänster för våra kunder för att verkligen hjälpa dem att driva sina verksamheter framåt. Vi är alla mycket glada över att gå samman med KCS och ser fram emot vår framtida tillväxt inom koncernen, Anders Paulcén, vd på Compilator.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079