23948sdkhjf

Brembos nya satsar tungt

Bromstillverkaren Brembo släpper en ny serie bromsklossar. De har även uppdaterat sin hemsida med en avdelning tillägnad montering.

Den nya serien bromsar som går under namnet Brembo Prime är framtagna för alla typer av tunga fordon; lastbilar, bussar, släpvägnar och semi-trailers. Enligt Brembo består de nya bromsklossarna av mer än 30 olika komponenter. Med ett speciellt ytlager utlovar tillverkaren i sitt pressmeddelande 100 procent bromseffektivitet redan under de första kilometerna.

Till det kommer Brembo med ett urval av bromsklossar som har vad tillverkaren kallar för ”ProTecS design by Knorr-Bremse”. Den har en bakplatta med en fjäder kopplad till en svetsad kåpa. Lösningen ska enligt Brembo tillåta att fjädern kan jobba så optimalt som möjligt, och på så sätt öka hållbarheten på klossarna. Utöver det ska lösningen göra så att bromsklossen glider tillbaka lättare efter kontakten med bromsskivan vilket minskar risken för slitage.

Förutom de nya bromsarna meddelar Brembo att de har lanserat en avdelning på sin hemsida tillägnad montering. Företaget säger att de inte bara vill kunna erbjuda bra delar till eftermarknaden, men även information och guidning i hur man monterar dessa.

Än så länge finns den bara tillgänglig på engelska, italienska, franska och tyska. Men Brembo utlovar att den inom kort ska bli översatt till andra språk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078