23948sdkhjf

Expertrådet – elektrifiering en möjlighet, inte ett hot

20 september håller Motormagasinet eventet Branschdagen – Fokus verkstad i Jönköping. Det kommer bland annat hållas samtal om utveckling, kompetensförsörjning och Sermi. En av talarna är Mobility Swedens teknikchef, Mazdak Haghanipour.

Mobility Swedens teknikchef, Mazdak Haghanipour, har arbetat med elbilsfrågor sedan 2010. Han var även med och tog fram branschstandarden för hur fordonsverkstäder ska jobba med elbilar. På Branschdagen kommer han prata om sin framtidsspaning och de tre trender som just nu genomsyrar hela fordonsbranschen. 

Elektrifiering, automatisering och digitalisering påverkar samhället, bilförare och i slutändan givetvis även verkstäderna. 

Självkörande elbilar kommer ge färre servicetillfällen och olyckor, vilket kommer göra att de traditionella verkstadssysslorna kommer att minska. 

Likaså kommer förändringar i hur vi äger bilen att minska antalet fordon som rullar på våra gator. Men Mazdak Haghanipour menar att man som verkstad inte bör se detta som ett hot. Istället kan man se det som en möjlighet.

– Man kan redan nu börja ställa om och anpassa sin verksamhet till de här tre trenderna som sker. Att man lär sig mer och specialiserar sig på elbilar eller kanske elbilsbatterier.

Missa inte Motormagasinets Branschdag! Anmäl dig redan nu så du kan komma och lyssna på Mazdak Haghanipours framtidsspaning och många andra intressanta samtal!

Motormagasinets Branschdag

På Motormagasinets Branschdag den 20 september deltar Henrik Idermark från MRF, Mazdak Haghanipour från Mobility Sweden och Christian Sahlén, vd för ACTIA Nordic och ACTIA EMS Sweden  i ett panelsamtal. De kommer diskutera vad elektrifieringen och digitaliseringen innebär för fordons- och verkstadsbranschen.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Branschdagen 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078