23948sdkhjf

Saabs ikoniska testbana öppnar igen

Saabs klassiska testbana vid Stallbacka får nytt liv. T-Engineering är ny hyresgäst och erbjuder nu företag att nyttja banans olika möjligheter. 

Det händer grejer i Trollhättan i allmänhet men vid Stallbacka i synnerhet.

Det har tidigare rapporterats om att biltillverkning kan vara på väg att återuppstå då investerare ska ha kommit långt i förhandlingarna gällande ett övertagande av Nevs elbilsprojekt Emily GT.  

Nu meddelas det att T-Engineering, ett företag som är specialiserat på utveckling av bland annat elektroniska styrsystem för fordonsbranschen, hyr den klassiska banan med bankade kurvor.

– Man kan komma hit och nyttja banan redan imorgon om man vill. Det finns mängder av möjligheter för allt som rör sig på hjul i princip att testa sin kapacitet här, säger vd Klas Lundgren i ett pressmeddelande.

Enligt Klas Lundgren är behovet stort bland biltillverkare, särskilt när tester av fordon behöver ske på avskild plats på en avlyst bana för att kunna godkännas för drift i trafik. 

Testbanan, kan tack vare sin mångfacilitet, tillgodose många olika behov. T-Engineering erbjuder även banan till organiserade event av olika slag.

– Trollhättans samlade testkapacitet är unik och när fler öppnar upp och tillgängliggör utrustning på detta vis så skapas en plattform som ger oanade möjligheter, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson i pressmeddelandet.

Provbanan kommer även att vara en del av Kraftstadens industricampus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078