23948sdkhjf

NDI släpper däck och fälg för vintersäsongen

Däckgrossisten NDI har i ett samarbete tagit fram tre nya fälgmodeller för elbilar. Företaget släpper även ett dubbdäck från Toyo Tires för transportbilar.

NDI är återförsäljare av Toyo Tires som har tagit fram ett nytt dubbdäck för transportbilar. Däcket är särskilt framtaget för de nordiska vintrarna. Däcket som går under namnet Toyo observe ice-freezer van är anpassat för vårt nordiska klimat och kommer enligt NDI vara tillgängligt inför kommande vintersäsong.

– Toyo Tires är en japansk tillverkare, men däcket är speciellt eftersom det utvecklades i nära samarbete med NDI Sverige. Vi hade direkt dialog med Toyo Tires-personal från deras europeiska utvecklingskontor. Däcket utvecklades därför bland annat med hänsyn till våra återkopplingar och de svenska kundernas behov, marknadens utveckling och vårt kimat som grund, säger NDI Sveriges försäljningschef, Peter Liljedahl, i en kommentar.

Han förklarar att samarbetet har gjort det möjligt att ta fram och testa däcket under idealiska förhållanden så att det skulle passa det svenska klimatet och vägarna.

– Däcket är utvecklat med den senaste tekniken och placeras i den högra mellanklassen när det gäller pris och kvalitet.

Däcket är speciellt eftersom det utvecklades i nära samarbete med NDI Sverige. Peter Liljedahl, NDI Sverige

Distributören släpper även en uppdaterad version av däckserien Toyo open country som riktar sig mot suvar och pickups. Den nya modellen som går under namnet Open country A/T III.

– En spännande utveckling är att det nya terrängdäcket från Toyo nu officiellt klassificerats som ett vinterdäck och är stolt märkt med den prestigefyllda 3PMS-symbolen, vilket står för "three peak mountain snowflake". Detta är en tydlig indikation på att däcket är konstruerat enligt de gällande vinterdäcksstandarderna och är utformat för att kunna leverera speciellt bra prestanda även på snötäckta eller isiga vägar, säger Peter Liljedahl.

Utöver nya däck inför den annalkande vintern lanserar NDI även tre nya fälgmodeller för elbilar. Fälgarna är något som NDI Group har tagit fram tillsammans med fälgproducenten Mega Wheels.

– Dessa nyskapade fälgar har skapats från grunden och vi har strävat efter en design som är optimerad för de mest populära elbilsmodellerna. Vi talar om tre olika designalternativ, som också erbjuds i två olika färger, vilket innebär att det totalt finns sex olika modeller. Självklart har utvecklingen även tagit hänsyn till att många elbilar har varierande monteringsbehov för fram- och bakhjul.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078