23948sdkhjf

MBC säkrar nytt samarbete

Trucktillverkaren Linde Material Handling har inlett ett samarbete med Motorbranschcollege. Samarbetet är bara ett i raden som MBC nyligen gjort för att utveckla de fordonstekniska gymnasieutbildningarna.

I Sverige har Linde Material Handling omkring 300 servicetekniker och 20 verkstäder. Företaget som tillverkar truckar och är leverantör av intralogistiklösningar kommer nu erbjuda MBC kompetensutveckling till skolornas lärare samt tillgång till produkter. De kommer även att ta plats i lokala styrgrupper för att tillsammans utveckla utbildningarna. För tillverkaren är samarbetet ett sätt att säkra framtida personal.

– Vi är en komplett servicepartner som erbjuder allt från säkerhetsservice till att ansvara för kundens hela verkstadsfunktion. För att säkra kompetensförsörjningen till vårt rikstäckande nät behöver vi engagera oss i skolorna som utbildar till våra yrken. För oss är det därför självklart att engagera oss i Motorbranschcollege, säger Thomas Hasche, vd Linde Material Handling, i ett uttalande.

Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege, är glad över att ytterligare ett företag har börjat samarbeta med dem.

– Med Linde Material Handling har 17 företag inlett samarbete med oss för att stödja de 29 skolor som idag är certifierade Motorbranschcollege.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.767