23948sdkhjf

Emily GT ska byggas av biltillverkare som grundades i Libanon

Bilar ska tillverkas i Trollhättan igen. Detta enligt EV Electra som tagit över projekten Emily och Pons från Nevs.   

Nevs projekt, Emily och Pons, har fått nya ägare.  Det är företaget Electra EV, som grundades i Libanon, och har verksamhet i Kanada, Italien, Tyskland och Nederländerna.

I dag är det listat som ett kanadensiskt bolag.  

EV Electra etablerar ett nytt dotterbolag i Sverige för att utveckla och driva projekten lokalt.

– Det kommer att rulla ut bilar från Trollhättan igen. Vi gjorde detta förvärv fullt medvetna om att det kommer att behöva full backning hela vägen från utveckling till storskalig produktion, säger EV Electras vd och grundare Jihad Mohammad i ett pressmeddelande.

– Jag är en stark anhängare av in-house lösningar och starka balansräkningar. Jag ser också att Trollhättan har de människor som kan förverkliga våra visioner. Förvärvet av PONS- och Emily-projekten är en avgörande milstolpe i vår strävan efter innovation och hållbarhet. Vi är väldigt glada över att få påbörja denna resa, fortsätter han.

Mer information om produktionen och eventuella nyanställningar kommer att presenteras efterhand. 

– Dagens besked är underbart. Engagemanget för att ha verksamheten i Trollhättan handlar inte bara om den lokala närvaron utan säkerståller också våra projekts unika identitet. Vi är två företag som förverkligar gemensamma drömmar och det är ett avgörande ögonblick för både NEVS och EV Electra, säger Nina Selander, vd för Nevs. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08