23948sdkhjf

Postnord väljer elektrisk Opel

I början av nästa år börjar K.W. Bruun leverera högerstyrda Opel Combo Electric till Postnord. Totalt ska 400 stycken tas i bruk för dela ut post.

Postnord har valt Opel Combo Electric som ny postbil. Totalt ska 400 stycken levereras och de tas i drift under våren 2024.

Bilarna är specialtillverkade och givetvis högerstyrda.

– Vi är mycket glada att Postnord valde oss som leverantör av sina nya elektriska postbilar. Opel Combo Electric är en smidig transportbil som erbjuder både en rymlighet och elektrisk prestanda som gör den ideal för arbeten som exempelvis postutdelning, säger Pamela Åkesson, Key Account Manager på K.W. Bruun, generalagent för Opel i Sverige i ett pressmeddelande.

Postnord ställer succesivt om till en eldriven flotta och har omkring 7 500 fordon i bruk.

– Vi byter konstant ut fordon över året där nya bilar tas i bruk och vid en upphandling fick våra ramavtalsleverantörer för lätta fordon inkomma med anbud till Postnord på efterfrågad volym. Opel blev i denna upphandling det mest fördelaktiga valet för oss med den elektriska modellen Opel Combo Electric, säger Serkan Aktas, Vehicle Specialist, på Postnord Sverige.

Som äldre läsare kanske minns så använde Posten Opel Kadett under 1970- och 1980-talet så det är inte första gången Opel blir brevbärare.

– Redan då anpassades fordonen till vår postverksamhet där Kadetterna, som även kallades Kadett Post, konstruerades med högre tak, större framruta, skjutdörr och högerstyrning samt automatlåda, säger Serkan Aktas, Vehicle Specialist, på Postnord Sverige i pressmeddelandet.

Opel Combo Electric har en elmotor på 100 kW (136 hk) och batteriet på 50 kWh är placerat under passagerarsätena och bagageutrymmet. Räckvidden uppges till 330 kilometer, enligt WLTP, och maxhastigheten är på 135 km/h. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094