23948sdkhjf

Verksamhet för unga motorintresserade får kvarts miljon

NBV Mitt , MHF i Örebro och MHF Ungdom Örebro får 240 000 kronor av Örebro kommun. Pengarna ska användas till att starta en verksamhet för motorintresserade unga.

De svenska nykterhetsrörelserna har länge arbetat för att unga ska välja bort alkoholen och istället hitta alternativ till att roa och sysselsätta sig på sin fritid. Nu har MHF Ungdom Örebro, MHF i Örebro och NBV Mitt blivit beviljade att starta upp en verksamhet för unga motorintresserade i Östernärke.

I en förstudie till projektet bjöds alla ungdomar med A-traktorer in till ett dialogmöte. Till det har en kontaktgrupp med sex ungdomar bildats. De unga som kommer till verksamheten kommer få gå studiecirklar i bland annat garage- och trafikkunskap, alkohol och droger, samt brandkunskap.

– Vi har genomfört flera träffar och gjort enkäter för att de unga själva ska få vara med och utforma verksamheten utifrån deras önskemål och behov. Målet är att de ska få en mer meningsfull fritid, säger en av verksamhetsutvecklarna, Caroline Tysell, i en kommentar.

Projektet har tagit inspiration från en verksamhet i Nykvarn och verksamhetsutvecklarna Mats Sjöö och Caroline Tysell är redan igång med förberedelserna. En officiell invigning är planerad till våren.

– Här, precis som på många platser i landet, vill unga ha en plats att kunna meka med sina bilar och umgås. Nu får vi möjlighet att skapa det, tillsammans med de unga som vill hänga här, säger Mats Sjöö i ett uttalande.

MHF – Motorförarnas helnykterhetsförbund

Motorförarnas Helnykterhetsförbund grundades 1926 och är en ideell nykterhetsorganisation i Sverige som främst arbetar för trafiknykterhet. 

MHF-Ungdom är Sveriges enda trafiksäkerhetsorganisation för unga upp till 25 år. De är en egen självstående organisation som har ett nära samarbete med MHF. MHF-Ungdom bedriver sendan 1970 verksamhet för ökad nykterhet och trafiksäkerhet. Målet med MHF-Ungdoms verksamhet är varierande men förenas med grundsynen om att arbeta för en ökad trafiksäkerhet och trafiknykterhet.

Källa: MHF

NBV – Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet

NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Källa: NBV

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078