23948sdkhjf

Mazda satsar på wankelmotorer

Biltillverkaren startar egen avdelning för wankelmotorer i samband med nytt koncept.

Mazda tog tillbaka wankelmotorn till produktion under förra året med sin nya MX-30. Om wankelmotorn skulle bli någonting tillverkaren tog tillbaka i fler utföranden var oklart. Nu har däremot Mazda gått ut med att en avdelning ska införas för att utveckla wankelmotorkonceptet.

Detta meddelade Mazdas VD Katsuhiro Moro under Tokyo Auto Salon i samband med att de visade sitt koncept Iconic SP, en liten sportbil. Det är i samband med konceptet de startar en division för wankelmotorer. Grundtanken är att kunna bygga små sportbilar utan räckviddsångest och platsbrist för batterier.

– För att kunna ta oss igenom utmaningarna med en utsläppsfriera kommer wankelmotoringenjörer som har ett brett tekniskt perspektiv som tar sig förbi gränserna av motortyper och banbrytande förbränningsmotorteknologi, samt har blivit tränade inom modellbaserad tillverkning att återförenas. Det är inte lätt men jag hoppas att vi kan ta ett steg framåt in i ett nytt kapitel av omättlig utmaning, säger Katsuhiro Moro på presskonferensen.

Gruppen ska tillträda den första februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078