23948sdkhjf

Kia Rio vinner prestigefull utmärkelse

En jury bestående av ledande motorjournalister från 12 tillväxtländer i Östeuropa har utsett nya Kia Rio till vinnare i den prestigefyllda tävlingen Autobest 2006.

En jury bestående av ledande motorjournalister från 12 tillväxtländer i Östeuropa har utsett nya Kia Rio till vinnare i den prestigefyllda tävlingen Autobest 2006. Motiveringen löd: Nya Rio är modern, praktisk och mycket prisvärd, det vill säga en bil som täcker de behov och krav regionens genomsnittlige bilägare har.På andra till femte plats kom Ford Focus, Renault Clio, Chevrolet Matiz och Suzuki Swift.


Motororganisationen med det fullständiga namnet "Autobest Among Emerging Markets" bildades 2001. Efter Årets Bil är Autobest den andra största oberoende biljuryn i Europa som bedömer de nyheter bilindustrin presenterar varje år. För att kunna delta i Autobest måste bilmärket vara väl representerat, d v s nära tillgång till service och reservdelar samt att bilen ska vara prisvärd och ha stor användbarhet. Juryn tar också hänsyn till om bilindustrin investerar, skapar arbetstillfällen och/eller gör miljövänliga satsningar i regionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063