23948sdkhjf

Holmgrens i Jönköping nu klart

Efter tre års byggnation och 200 Mkr i investeringskostnader är den nya anläggningen för Holmgrens Bil i Jönköping klar. Det är bara att buga och gratulera. Detta är en fantastisk bilanläggning, som saknar motstycke i Norden.

Efter tre års byggnation och 200 Mkr i investeringskostnader är den nya anläggningen för Holmgrens Bil i Jönköping klar. Det är bara att buga och gratulera. Detta är en fantastisk bilanläggning, som saknar motstycke i Norden. Frågan är om det finns någon liknande i hela Europa?


Fasaden sträcker sig drygt 300 meter utefter E4 i norra delen av Jönköping. Anläggningen har en total golvyta på 40 000 kvadratmeter. I stora drag motsvarar det sju hela fotbollsplaner. Där säljs nu nio olika bilmärken. Dessutom finns där runt 400 begagnade bilar.Att stiga in i Holmgrens är lite som att stiga in i ett lyxhotell. Foajén är ljus och luftig. Det är mycket högt i tak. Trappor leder till olika etage, och det är öppningar in till olika hallar och avdelningar, som rymmer specifika bilmärken. Till vänster finns en lyxigare del för Cadillac, Corvette och Lexus, och en halvtrappa ner till höger en större och mera modest del för Saab och Opel. Rakt fram en halvtrappa ner finner man Toyota. En trappa upp hittar man Peugeot, Hyundai och Chevrolet. Allt är uppbyggt logiskt, och det gäller även de olika avdelningarna för begagnade bilar. Nya och begagnade bilar av samma märke skiljs åt genom olikfärgade golvmaterial.Till det kommer att man har en speciell hall enbart för demobilar. Kunden ska få en ren och varm bil när han eller hon provkör. En annan hall används för utleveranser av såväl sålda som servade och reparerade bilar. Även där får kunderna torra och varma bilar. Den södra och ursprungliga delen av anläggningen upptas nu av sex olika verkstäder, i princip en för varje märke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081