23948sdkhjf

Inför STCC Mantorp: Audi-stallet taggade till max!

Mantorp Park utanför Mjölby är platsen för årets tredje STCC-tävling. Audi-stallet har kopplat greppet om årets säsong och är extremt taggade inför den stundande tävlingen. Thed Björk leder förarmästerskapet och Audi ligger delad etta i team/märkesmästerskapet.— Det ser väldigt bra ut nu.

Mantorp Park utanför Mjölby är platsen för årets tredje STCC-tävling. Audi-stallet har kopplat greppet om årets säsong och är extremt taggade inför den stundande tävlingen. Thed Björk leder förarmästerskapet och Audi ligger delad etta i team/märkesmästerskapet.- Det ser väldigt bra ut nu. Mantorp är en bana vi har kört mycket på och som passar Audin bra. Vi var här och testade innan säsongen och då var jag näst snabbast, berättar stallchef Tommy Kristoffersson.


Som alltid i STCC blir motståndet mycket hårt. BMW kommer till tävlingen revanschsugna som aldrig förr efter att ha halkat efter i totalen. Dessutom har Thed Björk 50 kilo i viktlådan efter sin seger och tredjeplats i de två tidigare loppen. Men detta är inget som oroar honom.- Sist på Gelleråsen hade jag också mycket vikt i bilen, men hängde med bra i tempot ändå, förklarar STCC-ledaren och Audi-stjärnan Thed Björk.- Jag är otroligt laddad inför loppet och kommer att ge allt. Mantorp passar både mig och Audin mycket bra. Det är viktigt att fortsätta samla bra med poäng och hålla sig iskall under loppet.Känner du någon press över att leda mästerskapet?- Nej, det gör jag inte just nu. Jag är helt fokuserad på tävlingarna och det ska bli riktigt kul att få köra igen efter uppehållet!


Revanschsugen Ekblom


Stallkollegan Fredrik Ekblom ligger fyra i mästerskapet efter de två inledande tävlingarna. Men han är inte nöjd med placeringen, utan känner att han kunde varit tvåa efter Björk.- Jag råkade köra över depåutrustning från ett annat stall som hade slarvat på Gelleråsen. Jag såg inte grejerna alls, utan helt plötsligt small det till under bilen och dessvärre kallades jag in för ett straff efter det, berättar Ekblom.- Vi var på väg mot ett bra resultat på Gelleråsen som tråkigt nog försvann snörpet. Men nu är det nya tag inför Mantorp. Jag gillar banan och jag vet att vi kan göra bra ifrån oss här, det är dags för revansch!


Kristoffersson laddar upp med tester


- Jag var inte nöjd med mitt resultat från förra tävlingen. Jämfört med Thed och Fredrik har mina resultat varit de motsatta. Men min målsättning är att ändra på det. Det gäller att samla poäng och jag satsar definitivt på en topp-fem placering på Mantorp.- Vi vet att motståndet är riktigt hårt i STCC och det är ingen som vilar. I dagarna har jag varit och testat på Gelleråsen och vi har hittat lite inställningar som jag tror kan bli riktigt bra, avslutar Kristoffersson med ett leende.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078