23948sdkhjf

Volvo Lastvagnars hyttfabrik i Umeå tar ytterligare steg för att förbättra miljön

Volvo Lastvagnar i Umeå kommer i framtiden att även måla plastdetaljer i det nya täcklacksmåleriet för att minska den totala miljöbelastningen. Det innebär en investering på 138 miljoner kr som är steg 2 i den totala investeringen på 650 miljoner kronor.

Volvo Lastvagnar i Umeå kommer i framtiden att även måla plastdetaljer i det nya täcklacksmåleriet för att minska den totala miljöbelastningen. Det innebär en investering på 138 miljoner kr som är steg 2 i den totala investeringen på 650 miljoner kronor. Volvo Lastvagnar ökar därmed kvaliteten ytterligare för att möta kundkraven på bättre finish på lastbilarna.


Investeringen i plastmålning innebär förändringar inom både teknik och logistik, där måleriet får fler robotar i både grundlack- och täcklacksanläggningarna, samt en helt ny box för kontroll och justering.


"Förändringarna görs av både kvalitets-, kostnads- och miljöskäl. Det är stora synergier att måla både hytten och dess detaljer i ett och samma flöde", säger Lage Lindfors, platschef vid Volvo Lastvagnar i Umeå.


"Volvo står för kvalitet, säkerhet och miljö, och nu har Volvo Lastvagnar ett komplett måleri i världsklass med fokus på våra kärnvärden", säger Lage Lindfors.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062