23948sdkhjf

Victor fick kontrakt med M-Sport - Fords team i Rally VM

Det blev 18-årige svensken Victor Henriksson som i en tuff kamp med de främsta Ford Fiesta Cup- förarna från tio länder vann det åtråvärda priset— ett lärlingsår hos Fords rally-VM-stall M-Sport i England.

Det blev 18-årige svensken Victor Henriksson som i en tuff kamp med de främsta Ford Fiesta Cup-förarna från tio länder vann det åtråvärda priset - ett lärlingsår hos Fords rally-VM-stall M-Sport i England. Fortsätter Victor att imponera på samma vis som han gjort under säsongen kan lärlingsåret på sikt bädda för en VM-karriär.


Victor övertygade främst med sin körning, med sitt fysiska och mentala trim och sin förmåga att klara mediaintervjuer, när den första Europafinalen för Ford Fiesta Cup-åkare avgjordes under två dagar vid M-Sports anläggning i England. Sist men inte minst fick var och en av de 6 finalisterna också ett enskilt samtal med Malcolm Wilson, teamchef för Fords rally-VM-stall, innan segraren kunde utropas.


-Det här känns helt otroligt. Jag har inte riktigt hunnit smälta det ännu. Detta är en dröm jag alltid haft och helt plötsligt så är det verklighet. Allt har gått så otroligt fort, säger en något omtumlad Victor Henriksson.


Under 2007 kommer Victor att få tillfälle att lära sig allt om rallysport på elitnivå då arbetet innebär mängder av tester, uppdrag på VM-tävlingar som att åka shakedown och skjutsa VIP-gäster och journalister till att köra ett flertal sträckor i VM-tävlingarna som förare till Fords däckteam.


Victor tog körkort så sent som i januari. Förra säsongen körde han JTCC (racingklassen direkt under STCC) och debuterade i år i Rally-SM i en Ford Fiesta.


Utöver jobbet som M-sports adept kommer Victor under kommande säsong också hinna med att köra hela SM och Flexifuel Cup.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109