23948sdkhjf

DEKRA felrapport 2011: Opel Insignia får toppbetyg för kvalitet

Insignia vinner kategorin Bästa individuella ranking i DEKRA:s felrapport 2011
Minst antal fel av alla testade fordon
Opel Insignia är den bil med minst antal fel enligt DEKRA:s felrapport 2011. DEKRA Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein är Europas ledande tekniska expertorganisation för säkra och effektiva vägtransporter. Med ett index på 96,1 procent felfria bilar, fick Insignia det bästa resultatet av alla testade modeller. Det här är andra året i rad som en Opelmodell får så bra resultat. Förra året vann Corsa i kategorin Bästa individuella ranking 2010.
DEKRA genererar sin årliga felrapport genom att göra precisa typbedömningar av fordon i åtta kategorier och tre olika grupper beroende på hur långt bilarna gått. Felrapporten är baserad på data från 15 miljoner gjorda inspektioner av 230 olika modeller.
-Det här fantastiska resultatet är ytterligare ett bevis på att kvaliteten, inte bara på Insignia, utan på hela vårt produktprogram är i toppklass, sade Alain Visser Opel/Vauxhall Vice President Marketing, Sales & Aftersales när han tog emot priset i Rüsselsheim. Vi lovar våra kunder toppkvalitet och understryker det med en bra garanti.
Wolfgang Linsenmaier, Executive Director på DEKRA Automobile GmbH, tillade: Det glädjer mig att kunna gratulera Opel till att ha uppnått den bästa individuella rankingen i en övergripande utvärdering för andra året i rad. Med 96,1 procent felfria bilar uppnådde Opel det bästa resultatet.
Sedan Insignia, Årets Bil 2009, lanserades 2008 har den mottagit ett 40-tal internationella utmärkelser för sin attraktiva design och innovativa teknologi.
Opel Insignia erbjuder ett stort utbud av förstklassiga innovativa teknologier. Det adaptiva Flex Ride-chassit och den adaptiva fyrhjulsdriften med elektroniskt styrd differentialbroms (eLSD) ger oerhört fina köregenskaper. Andra smarta prisvinnande teknologier är AFL+, adaptiva strålkastare med nio olika funktioner, samt Opel Eye - en kamera som läser av hastighetsskyltar och varnar om bilen oavsiktligt byter fil. Ett annan förstklassigt tillval, speciellt för förar som kör mycket, är de ergonomiska sportsätena certifierade av ?Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) specialister inom ortopedi.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094