23948sdkhjf

Carl-Henric Svanberg föreslås som ny ordförande i AB Volvo



Valberedningen i AB Volvo föreslår att Carl-Henric Svanberg utses till ny styrelseordförande vid årsstämman den 4 april 2012. AB Volvos nuvarande styrelseordförande Louis Schweitzer har frånsagt sig omval.

Valberedningen föreslår vidare omval av styrelsemedlemmarna Peter Bijur, Jean-Baptiste Duzan, Hanne de Mora, Anders Nyrén, Ravi Venkatesan, Lars Westerberg, Ying Yeh och Olof Persson.
-Under sina dryga tio år i styrelsen har Louis Schweitzer med sin omfattande erfarenhet och gedigna kunskap om fordonsindustrin gjort en stor och mycket uppskattad insats för Volvokoncernen och dess aktieägare, säger valberedningens ordförande Carl-Olof By i en kommentar.
Valberedningen har enhälligt beslutat att till årsstämman föreslå Carl-Henric Svanberg till ny medlem av och ordförande i styrelsen för AB Volvo.
-Carl-Henric Svanberg har en femtonårig vd- och styrelsebakgrund och är en erkänt skicklig ledare. Han har en lång och gedigen erfarenhet som vd för världsledande företag med globala positioner och som ordförande i ett av världens största företag. Carl-Henric Svanberg, tillsammans med övriga föreslagna styrelseledamöter, skapar en stark styrelse väl lämpad att möta Volvokoncernens kommande utmaningar, säger valberedningens ordförande Carl-Olof By i en kommentar.
Valberedningen i AB Volvo består av fyra representanter för ett antal av bolagets största ägare, som tillsammans representerar 17 procent av aktierna och 43,2 procent av rösterna, och styrelsens ordförande. De ledamöter som representerar de största ägarna är Carl-Olof By, representant för AB Industrivärden, Jean-Baptiste Duzan, representant för Renault s.a.s., Håkan Sandberg, representant för SHB Pension Fund, SHB Employee Fund, SHB Pensionskassa och Oktogonen, samt Lars Förberg, representant för Violet Partners LP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109