23948sdkhjf

Bilar och bildelsklänning på catwalken



Ford har arrangerat en lite annorlunda produktvisning: fotomodeller som fått "ta på sig" olika bildelar lät sig fotograferas på catwalken.
En "bilklänning" och ett "bilhalsband" hade beställts av Ford och designats av två unga brittiska formgivare.
Uppdraget att ta fram klänningen gick till Judy Clark, som i år är nominerad till priset Scottish Designer of the Year. Hon har arbetat tillsammans med den nu avlidne Alexander McQueen och bland annat hjälpt till att skapa Sarah Jessica Parkers berömda gröna klänning som hon bar på premiären för Sex and the City år 2008.
”Det har varit ett fantastiskt roligt arbete som skiljer sig en hel del från det jag brukar göra”, berättar Clark. ”Klänningen är inspirerad av den edwardianska perioden (1901–1910). Och jag började faktiskt innan jag fått bildelarna.”
Klänningen – som består av en spännande blandning av silkeschiffong, röda billyktor, kiltspännen och (som så ofta hos Clark) tweed – blinkar tydligt till den återvinningstrend som Alexander McQueen lanserade under modeveckan i Paris för ett par år sedan.
26-åriga Katherine Hawkins från Cornwall tog sig an "bilhalsbandet". Till vardags arbetar hon med smyckedesign i det egna företaget Crème Noveau. Hawkins berättar att hon hämtat inspiration från Fritz Langs klassiska robotfilmMetropolis från 1927, men att hon till en början kände sig osäker på hur hon skulle lösa uppdraget.
"När det plötsligt dök upp en låda med bildelar visste jag inte vad jag skulle ta mig till”, förklarar Hawkins. "Jag vet absolut ingenting om bilar och har inte ens körkort! Jag spred ut komponenterna på golvet och vände och vred på dem. Jag insåg snabbt att jag faktiskt skulle kunna göra något intressant av dessa underliga bitar i metall, plast och gummi!"
Bilderna togs av Andy Fallon, som arbetat åt bl.a. Rolling Stone Magazine och FHM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062