23948sdkhjf

Opus tecknar avtal om förvärv av ESP Inc. i USA

Opus Prodox AB har via dotterbolaget Opus US, Inc. tecknat avtal med Environmental Systems Products Holdings, Inc. om att förvärva 100 procent av aktierna i Environmental Systems Products, Inc. (ESP). Förvärvet omfattar samtliga av ESPs verksamheter i USA, Mexiko och Kanada. Bolaget räknar med att avsluta affären inom de närmaste trettio dagarna.
Lothar Geilen, VD för SysTech och Opus US, Inc., kommer också att bli VD för ESP, när transaktionen är genomförd.
-I tillägg till SysTechs branschledande teknik, kommer ESP att ge vårt företag förstklassig tillverkningskapacitet och en excellent försäljnings-och serviceorganisation, som är bland de bästa i besiktningsbranschen, säger Lothar Geilen.
Han tillägger:
-Vi välkommnar ESPs anställda i vår organisation och vi kommer att fortsätta att fokusera på att skapa goda relationer med både SysTechs och ESPs kunder.
Förvärvet kommer att kombinera styrkorna hos både SysTech och ESP, som till exempel kompetent personal, teknologi och infrastruktur, vilket kommer att bana väg för nya affärer och framtida tillväxt.
-Detta förvärv stärker ytterligare vår satsning på den amerikanska bilprovningsmarknaden i vår globala strategi. Vi är glada att ha ESP med oss när vi bygger ett av de ledande företagen inom bilprovning i världen, säger Magnus Greko, VD och koncernchef för Opus-koncernen. ”
ESPs dominerande ställning på marknaden för försäljning av utrustning för emissionskontroll kompletterar SysTechs position som ledande inom management kontrakt för decentraliserad bilprovning. ESPs produkter för emissionskontroll passar perfekt med SysTechs innovativa utrustnings- och databasteknik som används vid bilprovningskontrakt.
ESP förväntas omsätta ca. 25 MUSD (162 MSEK ) under 2012, med en EBITDA-marginal på 12-14 procent, vilket ger en tillväxt på ca. 65 procent för den befintliga Opus-koncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142