23948sdkhjf

En ny ödesdag för Saab

Idag kan Saab Automobiles framtid avgöras. Då sammanträder rtingsrätten i Vänersborg för att ta ställning till om rekonstruktionen ska fortsätta. Den stora stöttestenen just nu verkar vara GM som i lördags meddelade att man inte vill gå med på en försäljning enligt det senaste förslaget.

I lördags eftermiddag skickade GM ut ett pressmeddelande till svenska medier där de förklarade att det senaste ägarförslaget kring Saab var något som riskerade att påverka dem negativt. Det nya förslaget skiljer sig inte på något meningsfullt sätt mot tidigare förslag, hette det. Beskedet var att man inte kan säga ja samt att om parterna kring Saab fortsatte på den inslagna vägen så kommer GM inte att leverera de nödvändiga komponenter till dagens Saab-modeller.

För Victor Muller, Youngman och parterna kring Saab kom detta besked som en chock, skriver ttela.se. De hade nämligen inte lämnat in något nytt förslag till GM, eftersom de menar att upplägget där Swedish Automobile står kvar som ägare till Saab inte innebär någon ägarförändring. Upplägget handlar också om att man placerar den framtida teknik som GM inte har rättigheter till i ett samägt bolag med Youngman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063