23948sdkhjf

ANA Trollhättan utrustar polisbilar åt VolkswagenVolkswagen i Sverige har gett bilåterförsäljaren ANA Trollhättan AB uppdraget att utrusta 60 polisbilar av modellen Passat.

Sedan några år tillbaka återfinns Volkswagen Passat i polisens tjänst. Under 2011 har modellen nylanserats som polisbil och över 50 exemplar har levererats till den svenska polisen. Nu har Volkswagen kommit överens med bilåterförsäljaren ANA Trollhättan att utrusta bilarna som ska levereras under 2012.
– Efterfrågan på Passat som polisbil har ökat stort och vi är mycket nöjda med överenskommelsen med ANA. Det är en väletablerad och kunnig påbyggare och deras erfarenhet av att utrusta personbilar till polisen är en avgörande faktor för att nå våra mål att sälja minst 60 Passat Polis under 2012, säger Peter Norrman, projektledare på Volkswagen Group Sverige AB.

För ANA, som har utrustat polisbilar åt Saab de senaste 15 åren, är det ett glädjande besked.
– Vi är mycket glada och stolta över att få jobba med Volkswagen och utveckla vårt samarbete. Volkswagen är ett starkt varumärke som har vind i seglen. Med deras breda produktportfölj har de stora möjligheter på specialbilsmarknaden, säger Joachim Lind, VD på ANA Trollhättan.

Under november och december har ANA provbyggt två Passat Polis med positivt resultat.
– Vi kommer omgående att börja bygga fler bilar och starta leveranserna till den svenska polisen. I januari ska vi leverera fem bilar, fortsätter Joachim Lind.

Volkswagen erbjuder också bussarna Multivan och Caravelle för polisiär verksamhet. I vår lanseras dessutom Passat Alltrack på den svenska marknaden som även den kan bli aktuell som polisbil. Passat Alltrack är en fyrhjulsdriven bil med högre markfrigång än vanliga Passat.

Om Passat Polis
Volkswagen Passat Polis är utvecklad tillsammans med Rikspolisstyrelsen och har under hårda förhållanden godkänts på alla de punkter där Rikspolisstyrelsens kravspecifikation och tester gett bilen en rejäl utmaning. Bilens chassi och bromsar är noga utvalda för att ge myndigheten en säker bil i alla situationer och utformningen av den polisiära utrustningen och inredningen är något polisen själva satt sin prägel på beträffande ergonomi, placering, säkerhet och tillgänglighet.

Passat Polis erbjuds med flera olika motoralternativ och drivmedel; gas, etanol, bensin och diesel. Motoreffekten varierar mellan 150 och 300 hästkrafter, beroende på vad bilen ska syfta till inom polisens verksamhet. Volkswagens unika automatlåda DSG är standard i alla versioner och som tillval finns Volkswagens fyrhjulsdrift 4Motion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062