23948sdkhjf

Tomas Engström och Honda Racing Sweden tillbaka i STCC 2012

Nu står det klart att Honda Racing Sweden är tillbaka i STCC tillsammans med Tomas Engström. Engström, som länge tillhört eliten inom svensk banracing, har de senaste två säsongerna lagt grunden för en ny storsatsning på STCC, en satsning som sker tillsammans med Honda Sverige och Seco Tools AB.

– Nu har vi har laddat om och är redo att fyra av, säger Engström. Vi har arbetat målmedvetet med våra partners, Honda och Seco Tools, för att få till en satsning som gör att vi kan utmana om mästerskapstiteln och nu har alla pusselbitar kommit på plats inför 2012.

Teamet kommer att inleda nästa års säsong med den Honda Civic som redan har hunnit med att vinna det brittiska standardvagnsmästerskapet, BTCC, i år.

– Honda Racing i England har gjort ett fantastiskt jobb med sina placeringar som etta och tvåa i förarmästerskapet i BTCC. Dessutom tog de hem alla övriga titlar i mästerskapet. Självklart vill jag inte vara sämre själv, fortsätter Engström.

Planen är att till tävlingarna i Göteborg ersätta den engelska Hondan med den helt nya modellen av Honda Civic som lanseras under 2012. För Honda Sverige är avtalet med Tomas Engström en viktig del av såväl företagets historia som framtid.

– Motorsport och sportbilar har alltid varit en viktig del av Hondas DNA. Många legendariska och sportiga modeller som Civic Type R, S2000 och NSX förknippas starkt med vårt varumärke, säger Maria Johansson PR och Informationsansvarig på Honda Sverige. Vi har genom åren sett en stor potential i samarbetet med Tomas Engström och är övertygade om att denna satsning kommer stärka både Hondas och Civics varumärke.

Seco Tools AB har varit en trogen partner till Tomas Engström genom åren. Nu fortsätter företaget sin satsning på racingen.

– Inom tillverkningsindustrin, där vi har våra kunder, finns ett utbrett motorsportintresse. Därför har vi valt att samarbeta med Tomas Engström, vilket både gett oss omfattande mediaexponering och uppskattade kundaktiviteter i samband med tävlingarna, säger Hans Björkman, marknadschef Seco Nordic. Vi anser att det koncept som Tomas Engström och STCC erbjuder för 2012 för närvarande är det mest intressanta inom svensk motorsport. Nu ser vi fram emot att återigen få se Honda Racing Sweden på banorna.

För Tomas Engström var STCC ett självklart val för 2012.

– STCC-tävlingarna runt om i Sverige, med final på Solvalla i Stockholm och ett nytt race i Östersund, skapar många intressanta möjligheter för mina partners. För mig har det varit viktigt att bygga vidare på tidigare relationer och utan STCC:s långsiktiga satsning hade den här satsningen inte varit möjligt, avslutar Engström, som utlovar fler nyheter före säsongsstarten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126