23948sdkhjf

Premiär för elhyrbilar på Statoil

Nu är det premiär för elhyrbilar hos Statoil. Från den 30 december går det att hyra en elbil på Statoil Hammarby Sjöstad i Stockholm och en på Statoil Gårda i Göteborg.

De nya elhyrbilarna är av märket Volvo C 30 Electric och kan köra cirka 15 mil på en laddning och toppfarten är 130 kilometer i timmen.

– Vi tror att det kommer att finnas ett stort intresse från våra kunder att hyra våra elbilar. De nya elhyrbilarna bidrar till att vi får både en säker men också, ur klimatsynpunkt toppklassad bil eftersom den inte har några koldioxidutsläpp alls, säger Niclas Lundberg, chef Statoil biluthyrning.

Elhyrbilarna kommer även att ha en extra möjlighet att tanka etanol, E85 för värmesystemet i bilen. Man kommer att kunna boka elhyrbilarna via Statoils hemsida och kostnaden för ett dygns hyra är 699 kronor per dygn.

– Vi är stolta över att cirka 95 procent av våra personhyrbilar nu är miljöbilar. Att hyra bil innebär en rad fördelar; bland annat får man alltid en fräsch, välservad och modern bil när man verkligen har nytta av den, säger Niclas Lundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063