23948sdkhjf

Porsche GT3 Cup Challenge går med TTA 2012



Porsche GT3 Cup Challenge ansluter TTA för säsongen 2012 och blir därmed den femte supportklassen till mästerskapet.
– Vi har en bra mix av banor och datum som kommer ge Porsche-förare ytterligare ett starkt mästerskap att tävla i, säger Bosse Janson, Sverigechef för Porsche.


Mästerskapet kommer gå med samtliga åtta TTA-tävlingshelger med start på Karlskoga-banan i maj och final i Göteborg i september.

– Vi ser fram emot att vara med och utveckla GT3 Cup Challenge. Mästerskapet får en bra grund i TTA och passar mycket väl tillsammans med GT-racingen i Swedish GT, säger Christian Dahl, representant för TTA.

I GT3 Cup Challenge är Porsche 911 GT3 Cup-bilar till och med årsmodell 2012 tillåtna och bilarna kan även delta i Swedish GT.

– Förarna i GT3 Cup Challenge får möjligheten att dubblera med Swedish GT under sex av årets tävlingshelger, en attraktiv kombination för förare där de både kan köra sprint- och långdistans-tävlingar. Vi är mycket glada över att ha med GT3 Cup Challenge i mästerskapet, säger Leif Lindström, Swedish GT-general.

Porsche GT3 Cup Challenge kommer även att vara öppet för äldre Cup-bilar, som 996-modellen, vid fem tävlingstillfällen som även går tillsammans med mästerskapet SSK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063